• 6 months ago
Τι είναι το Perplexity AI;

Λαμβάνοντας υπόψη τη βασικότερη λειτουργία του, το Perplexity AI είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα, όπου οι χρήστες μπορούν να πληκτρολογήσουν ερωτήσεις σε ένα πλαίσιο, και να λάβουν απαντήσεις, πατώντας το πλήκτρο "Enter".

Το πείραμά μου με το Perplexity AI

Καθώς δεν ήθελα να "ρωτήσω" το Perplexity AI τίποτα συγκεκριμένο, απλώς πληκτρολόγησα τη λέξη "μάρκετινγκ", πάτησα "enter" και, περίμενα να δω ποια αποτελέσματα θα εμφανίζονταν.

Τα αποτελέσματα που πήρα ήταν πολύ διαφορετικά από τα αποτελέσματα αναζήτησης που συνήθως παίρνω μέσω της Google.

Πρώτα απ 'όλα, δεν έγινε ευρετηρίαση (indexing) των πηγών των πληροφοριών.

Για παράδειγμα, η Google παρέχει δέκα αποτελέσματα ανά σελίδα.

Αυτό, όμως, δεν ισχύει για το Perplexity.

Όσον αφορά το ερώτημά μου σχετικά με το μάρκετινγκ, αυτό που παίρνει κάποιος στην ιστοσελίδα του Perplexity AI είναι ένα πλήρες άρθρο σχετικά με το μάρκετινγκ που συνδυάζει πληροφορίες από διάφορες πηγές.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, της φυσικής γλώσσας, της μηχανικής μάθησης, και παρόμοιων εφαρμογών, μεθόδων, και τεχνολογιών.

Ενώ η μηχανή αναζήτησης της Google παρέχει στον χρήστη πρόσβαση σε μεγάλο όγκο σχετικών πηγών πληροφοριών εμφανίζοντας τον τίτλο της πηγής, ένα απόσπασμά της, και έναν σύνδεσμο προς αυτήν, προκειμένου ο χρήστης να αποφασίσει πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει καλύτερα και να συνδυάσει αυτές τις πηγές, το Perplexity AI κάνει στην κυριολεξία αυτήν τη δουλειά για τον χρήστη.

Ωστόσο, το γεγονός αυτό μου δημιούργησε κάποιες αμφιβολίες και προβληματισμούς.

Το άρθρο σχετικά με το μάρκετινγκ που παρείχε το Perplexity AI περιελάμβανε συνδέσμους προς τις πηγές που χρησιμοποιήθηκαν, με παρόμοιο τρόπο με αυτόν που χρησιμοποιούνται οι βιβλιογραφικές παραπομπές σε μια ακαδημαϊκή εργασία.

Όταν έλεγξα αυτές τις παραπομπές, συνειδητοποίησα ότι, για παράδειγμα, το Perplexity είχε αλλάξει μόνο ένα ρήμα σε μια πρόταση του νέου άρθρου, χωρίς να προσθέτει πρωτοτυπία στο νέο άρθρο.

Σε κάποιες άλλες προτάσεις, το περιεχόμενο που ελήφθη από διάφορες πηγές ήταν πολύ ασαφές.

Όταν χρησιμοποίησα τους τελεστές αναζήτησης της Google για να ελέγξω αν το περιεχόμενο του άρθρου θα μπορούσε να βρεθεί αλλού στον ιστό, ανακάλυψα ότι οι μισές προτάσεις ήταν ακριβείς αντιστοιχίες προτάσεων που βρέθηκαν σε άλλες αναρτήσεις που ήταν διαθέσιμες στο διαδίκτυο.

Category

📚
Learning

Recommended