• geçen yıl
Kış aylarında havalarında soğumasıyla birlikte hastalıklara karşı vücut direncinin düşmesine dikkat çeken uzmanlar, vücut direncini korumak için vitaminler, meyveler ve Omega-3 gibi besin kaynaklarının tüketilmesini öneriyor.

Category

🗞
Haberler
Döküm
00:00Havaların soğuması ile birlikte bağışıklığı güçlendirmek ve hastalıklara karşı vücudu korumak için beslenmede dikkat etmemiz gereken konular var.
00:24Öncelikle eğer kilo verme hedefiniz varsa kesinlikle kısıtlı diyetlerden uzak durmanız gerekiyor. Vücudun ihtiyacı olan besin nögelerini tam olarak karşılayabileceğiniz daha besleyici programları takip etmeniz gerekir.
00:39Tabağınızın yarısı sebzelerle dolu olsun istiyoruz. Maydanoz, marul, roka gibi yeşil yapraklı sebzeler ve karnabahar, brokoli, pancar gibi antioksidan içeriği yüksek sebzeleri mutlaka diyette tüketmemiz gerekiyor.
00:58Bir diğer önemli konu ise bağırsak sağlığı. Bağışıklığın kalesi bağırsaklar diyoruz. O yüzden bağırsaklardaki yararlı bakterileri besleyen, aynı zamanda probiyotik etki yaratabilecek kefir, ev yapımı turşu, yoğurt, sirke gibi besinlere de mutlaka yer vermemiz gerekiyor.
01:16Kış aylarında havaların soğuması ile birlikte su tüketiminde ciddi azalmalar görebiliyoruz. Ama vücudumuzun her zaman suya ihtiyacı var. Su bizim için olmazsa olmaz. Dolayısıyla günde 2-2,5 litre su tüketimini mutlaka öneriyorum.
01:31Bunun yanında ıhlamur, adaçayı, kuşburnu gibi bitki çayları ile birlikte hem sıvı alımını hem de bağışıklığı çok güzel destekleyebiliyoruz.
01:40Bir diğer önemli konu ise omega 3 yağ asitleri. Özellikle metabolizmanın çalışmasını destekleyici rolü ve aynı zamanda hastalıklara karşı koruyucu rolü ile çok ön planda.
01:51En iyi kaynaklarının balıklar olduğunu biliyoruz. Haftada bir iki kez mutlaka ızgara, fırında buğulama şeklinde balık tüketimini öneriyorum.
01:59Bunun yanında yine keten tohumu, çiğ tohumu, ceviz gibi diğer omega 3 kaynaklarına da yer vermek çok faydalı olacaktır.
02:06Sıklık için en kıymetli vitaminlerden biri D vitamini. Yine özellikle kış aylarında D vitamini seviyelerinde çok ciddi düşüşler görebiliyoruz.
02:15İlk yapmamız gereken şey bir kan tahliye ile D vitamini seviyelerine baktırmak. Daha sonra herhangi bir eksiklik veya yetersizlik görüldüğü takdirde doktor önerisiyle takviyelerini düzenli bir şekilde kullanmak olmalı.
02:28Bir diğer önemli vitamin ise C vitamini. Özellikle kış aylarında portakallar, kiwi gibi meyvelerde bolca bulunur. Bu meyveleri günde 2-3 porsiyon olacak şekilde tüketmeye özen gösterebiliriz.
02:40Üzerinde çal, zencefil, karabiber gibi baharatlar anti enflamator özellikleri sayesinde vücut direncinin arttırıcı rolleri çok fazla var.
02:50O yüzden bunları da yine diyetimize eklememiz gerekiyor. Peki nasıl ekleyebiliriz?
02:55Benim bir tarifim var. İsimlerinde biz altın süt diyoruz danışanlarımla.
02:59Bir bardak sütün içerisine bir çay kaşığı zerdeçal, karabiber ve toz tarçını ekliyoruz. Bunları kısık ateşte pişirip ocaktan alıyoruz.
03:09Alıdıktan sonra bal ilave ederek karıştırıyoruz. Günde bir bardak bu karışımı tüketebilirsiniz.

Önerilen