• 9 yıl önce
Otomatik ateşlemeli ,DUMANsız çalışması,TAM yanma sağlandığından %94 verimlidir. Yüzde 1,3 lük kül bırakması (1000kg yakıtta 8kg kül) kazan bakımını ve ömrünü uzatmaktadır. Odun peleti yakan brülörlerimiz yanında ,ziraai pelet yakan brülörlerimizde mevcuttur. Kömür kazanları , ekmek fırınları, seraların ve havuzların ısıtılması yapılır. Fırınlarda 300 C ,kazanlarda 60-90 C çalışma sağlanır. Yaklaşık 4700 kcal nin maliyeti 0,21 eur , 0,50 krş civarında olup , verimlilk göz önüne alındığında kömürden daha ucuza gelmektedir. Zaten elektrik, fuel oil, gaz, vb. daha ucuzdur. ÖNCELİKLE NEDEN PELET BRÜLÖRÜ..? UCUZ YAKIT, BACA ve ÇEVRE KİRLİĞİ YOK --- ISINMASI GEREKEN MAKİNENİN ÖMRÜNÜ UZALTIR--- KURULUM MALİYETİNİ 1 SENE İÇERİNDE ÇIKARIR VE UZUN ÖMÜR ÇALIŞMA SAĞLAR......
Peletin özellikleri:

Özellikler ;
● Diğer fosil yakıtların en ucuzudur.
● Doğal gaz kadar kontrollu yakılabilir. Yakılabildiği yerler ; fındık sobaları, fındık kabuğu kullanılan fırınların sistemleri, pelet sobaları, pelet kazanları.
● Bir seferde 3,5 ton odun yerine 1 ton pelet ısınma ihtiyacını karşılar.
● Tonu 350 TL +KDV'dir.
● Yoğunluğu 1000 kg/m3 -1100kg/m3 arasındadır.
● 1 ton pelet yakıldığında 10 kg kül bırakır.
● Nem %7-%12 arasındadır.
● Bacada kirlilik bırakmaz.
● Genelde 25 kg'lık çuvallarda nem almayacak kapalı ortamlarda depolanmalıdır.
● Taşınması kolaydır.
● Baca emisyon gazlarının düşük derece olmasından çevrenin korunması açısından önemlidir.
● Temiz bir yakıttır.
● Geleceğin yakıtıdır.

Bir Pelet Yakıtlı Soba veya Kazanın İşletim Sistemi

Bir pelet sobada genel olarak şu bölümler vardır :

• Bir yakıt haznesi
• Bir burgu sistemi
• Üç üfleme fanı (yakma, yayılma ve egzoz için)
• Bir yanma odası (yansıtıcı paneller, yanma bölmesi, kül toplayıcı sistem)
• Bir vakum pompası
• Bir ana kumanda kutusu/panosu (veya “elektronik beyin”)
Pellet Yakıt
Bir sezonda 3.5 ton odun yerine 1 ton pelet ısınma ihtiyacını karşılar. Temel ısınma sistemi pelet olan bir ev, yılda 2-3 ton arasında pelet tüketir. Bu elektrikli, gazlı sistemlerden daha ucuzdur. Yine önemli bir ölçüt olan sülfür oranı 0.05 ppm’in altındadır.


Pelet Yakıt Uygulamaları

Pelet sobalarının ısıtma kapasitesi 8,000 ile 90,000 Btu arasındadır. Evler, apartmanlar veya daireler için oldukça uygundur. Pelet sobaların fiyatı : hava üflemeli 1,300 $+ KDV, sulu 1650 $+KDV arasındadır. Tesisatı, odun yakıtlı ısıtıcılardan daha ucuzdur. Pek çoğu, doğrudan hava alır, çok pahalı baca ve kanallara ihtiyaç duyulmaz.

Yakıt hazneleri 16 - 60 kilogram yakıt alabilir, bu da gün boyunca, hatta daha fazla süre için ihtiyacı karşılayacak kapasitedir.

Çalışma süresi boyunca, gözetleme camı hariç, dış kasa sıcak değildir. Böyle olması temas halinde yanmalara, kazalara karşı emniyetlidir.

Fanların, kontrol ünitesi ve pelet besleyicinin çalışması için elektriğe ihtiyaç vardır. Normal koşullar altında, yaklaşık 100 kilowat (kw) ya da ayda 27 TL elektrik sarfiyatı vardır.

Yeni teknolojiler sayesinde pellet yakma sistemlerinin verimi % 90’a ulaşmıştır. Ancak yoğuşma teknolojisi, pellet yakma sistemlerinde de uygulanmaya başlamıştır ve bu da verimin % 90’ların üzerine çıkmasını sağlamaktadı.

Isı değeri : 4950 kcal/kg
Yoğunluk : 1000 -1100kg/m³
Çap : 8 mm
Uzunluk : 10-30 mm
Kül içeriği : %1
Rutubet : % 8 civarında

Önerilen