CNN TURK Ana Haber Bülteni - OdaTV Davası

  • 9 years ago
414 gün sonra yeniden görülmeye başlanan Odatv davasında tanık olarak dinlenen adli bilişim mühendisi bilirkişi Tuncay Beşikçi “Odatv’de ele geçirilen bilgisayardaki 328 adet dosyayı inceledim. Bu dosyaların arasında yabancı bir bilgisayarda yaratılıp, bu bilgisayara ‘Truva atı’ adlı virüsle kopyalanan dosyalar buldum. Bu virüslerin gelme şekli mail yoluyla olmuş. CHP gibi sahte uzantıyla virüs bulunan mail atılmış. Bu da dosyalara giriş imkânı yaratmış” dedi.

GAZETECİLER Soner Yalçın, Ahmet Şık, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı ile Prof. Yalçın Küçük’ün Ergenekon üyesi oldukları gerekçesiyle yargılandığı Odatv davası, özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından devredildiği İstanbul 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 414 gün sonra yeniden görülmeye başlandı. Duruşmada adli bilişim mühendisi bilirkişi Tuncay Beşikçi’nin hazırladığı ve dava dosyasına sunulan 28 Ocak 2015 tarihli raporda, suç unsuru teşkil eden dosyaların Odatv bilgisayarında yaratılmadığı belirtildi. Beşikçi, “Bu bilgisayara ‘Truva atı’ adlı virüsle kopyalanan dosyalar buldum. Virüslerin gelme şekli mail yoluyla olmuş. CHP gibi sahte uzantıyla virüs bulunan mail atılmış” dedi.

Soner Yalçın dahil bazı sanıkların avukatı Hüseyin Ersöz, Adli Bilişim Mühendisi Bilirkişi Tuncay Beşikçi’nin hazırladığı dosyadaki dijital delillere ilişkin bilirkişi raporunu mahkemeye sunduklarını belirterek Beşikçi’nin tanık olarak dinlenmesini talep etti. Raporda, suç unsuru teşkil eden dosyaların, Odatv bilgisayarında yaratılmadığı ve açılıp kullanıldığına dair bir iz bulunmadığı belirtildi. Tanık olarak dinlenen Beşikçi ise şunları söyledi:

CHP GİBİ SAHTE UZANTILI VİRÜS
“Odatv’de ele geçirilen bilgisayardaki 328 adet dosyayı inceledim. Bu dosyaların arasında yabancı bir bilgisayarda yaratılıp, bu bilgisayara ‘Truva atı’ adlı virüsle kopyalanan dosyalar buldum. Bu virüslerin gelme şekli mail yoluyla olmuş. CHP gibi sahte uzantıyla virüs bulunan mail atılmış. Bu da dosyalara giriş imkânı yaratmış. Bu dosyaların tarihlerinde ve saatlerinde çelişkiler gördüm, değişiklikler yapılmış. Bilgisayarı eviniz gibi düşünün, eve hırsız girip arka kapıyı açık bırakıyor. Bu virüs yoluyla oluyor. Eve giren başka biri silahı, yani dosyayı bırakıyor. Birkaç gün sonra polis aramada silahı buluyor. Silah herhangi bir olayda kullanılmıyor ama ev sahibi yani bilgisayar kullanıcısına ait gibi görünüyor. Emniyet ve TÜBİTAK raporlarını da inceledim. Standart dışında raporlardı. Emniyet raporunda tarih bilgileri yoktu. TÜBİTAK raporu da olayı doğru açıklamış ama sonuç belirtmemiş. 10 yıl İngiltere’de yaşadım. Onların verdiği rapor orada mahkeme tarafından kabul edilmezdi.”

Category

🗞
News

Recommended