Obezite tedavisi için yaşam tarzı değişikliği şart

  • 3 ay önce

Category

🗞
Haberler
Döküm
00:00Obesite vücudumuzda yağ doku miktarının olması gerektiğinden daha fazla artışıdır.
00:27Obeste günümüzde giderek artan bir halk sağlığı problemi haline gelmiştir.
00:32Endoktrinoloji polikliniklerinde biz obestenin nedenlerine dair araştırmalar yapmaktayız.
00:38Özellikle tiroit hastalıkları, insülin direnci, diabet hastalığı gibi kronik hastalıklar obesteye neden olmaktadır.
00:45Bazı nadir görülen böbreküstü beze hastalıkları, kalıtsal, genetik, leptin eksikliği ve leptin direnci ile ilgili hastalıklar gibi nedenler de çıkabilmektedir.
00:55Hastaların özellikle vitamin değerlerini araştırıyoruz. Endokrin nedenler dışlandıktan sonra medikal tedavileri geçiyoruz.
01:04Obeste'de özellikle yaşam tarzı değişiklikleri çok önemlidir.
01:08Hareketsiz yaşam, fast food tüketimi, hazır gıdaların tüketimi, onun dışında sebze meyve tüketiminin, melif tüketiminin azaltılması, yüksek şeker ve yağ içeriği kalorisi yüksek olan gıdaların artışı obesteye neden olmaktadır.
01:24Bu gıdaların tüketiminin azaltılması, beslenmenin düzenlenmesi, hareketin artırılması gibi yaşam tarzı değişiklikleri dışında medikal tedavilerde uygulamaktayız.
01:34Özellikle son yıllarda geliştirilen, son 10 yılda popüler olan topluk hormonu, topluk tedavisi ya da iğnesi dediğimiz tedavi şekilleri obeste de oldukça çığır açmıştır.
01:46Bariyatik cerrahi gibi obeste tedavilerini denemeden önce, radikal tedavilere geçmeden önce mutlaka endokrinoloji ya da dahiliye polikliniklerinde değerlendirilmeli, araştırılmalı ve bu tarz medikal tedavilerin başlanması açısından hekiminizin görüşünü almalısınız.
02:02Özellikle obesteden sakınmak için hareketimizi mutlaka artırmamız lazım, lif tüketimimizi artırmamız lazım, sebze ve meyve tüketimimizi, bol su içmemiz lazım, su içimine özen göstermemiz gerekiyor.
02:14Yüksek şeker ve yağlı kalorisi yüksek gıdaların tüketimini azaltmalıyız, ekran başında geçirdiğimiz vakte azaltmalıyız.
02:22Obestenin engellenmesi açısından mutlaka ara ara vitamin düzeylerimizin değerlendirilmesi, eksikliklerin de hekiminiz tarafından gidebilmesini öneririm.
02:32www.feyyaz.tv

Önerilen