Bakan Işıkhan: Belediyeler ilk 3 ay içinde borçlarını ödemezse icraya verilir

  • 2 ay önce
Belediyelerin SGK prim borçlarına yönelik tartışmalar sürerken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan canlı yayında yeni açıklama geldi. Bakan Işıkhan, "1402 belediyenin 1307'sinin borcu bulunmakta. İlk 3 ay için yüzde 3 oranında gecikme cezası uygulanır. Borçlar ödenmezse belediye icraya verilir." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) toplam prim borcunun 96 milyar lirayı bulduğunu belirterek borç bildirimleri gönderildiğini açıklamıştı. Bakan Işıkhan katıldığı bir televizyon canlı yayınında, belediye borçlarının nasıl tahsil edileceğini açıklayarak, "İlk 3 ay için yüzde 3 oranında gecikme cezası uygulanır. Borçlar ödenmezse belediye icraya verilir." dedi.Erdoğan, CHP'li belediyelere rest çekerek "Belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır" demişti.

hbrlr1.com/cbwywwdikckckl

Category

🗞
News
Transcript
00:00Yaklaşık olarak 96 milyar lira bir belediyenin prim borçları bulunmaktadır.
00:06Tabi bundan öncesinde de sosyal güvenlik sistemi içerisinde sigorta primleri neden önemlidir sorusunu da yanıtlamamız gerekiyor Murat Bey.
00:15Aslında ülke olarak ekonomi kalkınmayı ve refah artışını sağlamak için de kapsamlı ve sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemine ihtiyaç duyulmaktadır.
00:24Bakanlık olarak emekli aylıklarını ve sağlık hizmetlerine erişim ve sosyal yardımlar gibi mekanizmalarla birlikte biz vatandaşlarımızın yaşam kalitesini,
00:36standartlarını korumayı ve sürdürmeyi ve gelir güvenliği sağlamak için çalışıyoruz.
00:42Sigorta primleri aslında sosyal güvenlik sisteminin genel yapısı içerisinde değerlendirdiğimizde biz çalışanlarımızın bugününün ve yarınını garanti altına almak zorundayız.
00:52Çünkü çalışanlarımız size takdir edersiniz ki zaman içerisinde, zaman evresi içerisinde çeşitli risklerle karşılaşabilirler.
01:00Burada özellikle gelirlerini azaltan ya da giderlerini arttıran çeşitli riskler söz konusu.
01:05Ekonomik krizler, doğal afetler, işsizlik, iş ve meslek hastalıkları, mağlulluk gibi durumlara karşı biz sosyal güvenlik bakanlığı olarak da vatandaşlarımızı korumak zorundayız.
01:17Bunun yanında topladığımız primler aracılığıyla da aslında vatandaşlarımıza sosyal güvence sağlıyoruz.
01:24Sadece bununla yetinmiyoruz, sağlık sisteminden yararlanma hakkı tanıyarak vatandaşlarımızın bu süreç içerisinde sağlık güvencesi sağlıyoruz.
01:32Aynı zamanda emeklilik döneminde vatandaşlarımıza emekli aileyi ödeyerek burada maddi güvence sağlıyoruz.
01:39Bunlar bizim için çok önemli bir sosyal güvenlik sisteminin aslında ana bileşenleri.

Önerilen