• 7 yıl önce
Üniversiteliler köydeki öğrencilerin "güneşi" oldu - ÇORUM - Bilkent öğrencilerinin, köy okulu öğrencileri ile yaptıkları etkinlikler - Kütüphane onarım çalışmaları - Proje koordinatörünün açıklaması - Öğrencilerin toplu görüntüsüÜniversiteliler köydeki öğrencilerin "güneşi" oldu - Bilkent Üniversitesi öğrencileri, "Güneş köyden doğuyor" projesi kapsamında Çorum 'daki Yaylabaşı Köyü İlkokulu'nda öğrencilerle sosyal aktiviteler gerçekleştirdi, fiziki imkanlarını iyileştirdikleri okula kütüphane kazandırdıÇORUM (AA) - Bilkent Üniversitesi'nde öğrenim gören öğrenciler, "Güneş köyden doğuyor" projesi kapsamında Çorum 'un Osmancık ilçesindeki Yaylabaşı Köyü İlkokulu'nu ziyaret etti."Bilkent Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri" kapsamında hazırlanan "Güneş köyden doğuyor" projesinde yer alan 51 gönüllü öğrenci, Yaylabaşı köyüne gelerek, iki gün boyunca hem ilkokulun fiziki imkanlarını iyileştirdi hem de resim, müzik, spor gibi alanlarda öğrencilerle çeşitli etkinlikler yaptı.Öğrenciler, ayrıca okula kütüphane de kazandırdı.Proje koordinatörü ve Endüstri Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Zeynep Şendil, AA muhabirine, köy okullarında eğitim gören öğrencilerin daha iyi şartlarda eğitim almalarını sağlamak amacıyla projeler yürüttüklerini söyledi.

Bilkent Üniversitesi bünyesinde 2010 yılından bu yana yürütülen "Güneş köyden doğuyor" projesi kapsamında, her yıl farklı illerdeki köy okullarını ziyaret ettiklerini dile getiren Şendil, 2018 yılında üç farklı köy okuluna gittiklerini belirtti.
Projede gönüllü olarak yer alan öğrencilerin 7 farklı alt grup oluşturduklarını anlatan Şendil, "Gittiğimiz köyde yapı grubumuz köy okuluna kütüphane hazırlıyor. Resim, müzik, spor, tiyatro, bilim ve genel kültür adını verdiğimiz gruplarımız da iki gün boyunca çocuklarla çeşitli etkinlikler yapıyor. Bu etkinliklerle öğrencilere yeni ufuklar kazandırmayı hedefliyoruz." dedi.
Köy okulu öğrencilerine, müzik aletlerinden Türk bilim adamı Aziz Sancar'a kadar pek çok konuda oyun eşliğinde bilgi aktardıklarını kaydeden Şendil, "Çocukların ufuklarını açacak, hayal dünyalarını genişletecek çalışmalar yapmaya gayret ediyoruz. Bu çalışmalarımızdan çok güzel geri dönüşler de alıyoruz. Mesela kütüphane yaptığımız okulların öğretmenleri ile daha sonra yaptığımız görüşmelerde, öğrencilerin eskisinden çok daha fazla kitap okuduğunu görüyoruz. Bunları duyduğumuzda daha fazla okula dokunmak istiyoruz." ifadelerini kullandı. - "Vefa borcumuzu ödüyoruz"Şendil, yetiştirdikleri ürünlerin, kentlerde yaşayanlar tarafından tüketilmesinden dolayı kırsaldaki insanlara vefa borcu hissettiklerini dile getirerek, "Kırsaldaki insanlara vefa borcumuzu bu şekilde ödemek istiyoruz. Ülkemizin gelişmesi için hepimizin çalışması, eğitim görmesi, üretmesi gerekiyor. Bizler daha iyi şartlarda eğitim alırken, kırsalda bazı şartlardan yoksun eğitim gören öğrencilerin eksiklerini kapatabilmek amacıyla bu projeye gönül verdik." diye konuştu.
Proje gönüllülerinden Makine Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Hüseyin Burak Palamut da proje ile köy çocuklarının eğitimine katkıda bulunmayı amaçladıklarını vurgulayarak, "Gittiğimiz okullardaki binaları önce fiziki olarak iyileştiriyoruz. Boya, badana işlerini tamamladıktan sonra yanımızda getirdiğimiz rafları monte ediyoruz. Kitapları da raflara dizerek öğrencilerle kütüphanemizi açıyoruz." dedi.
Köy muhtarı Mustafa Sallan ise 130 öğrencili Yaylabaşı Köyü İlkokulu'nun, sınavlarda Çorum 'un en başarılı köy okulu olduğunu belirterek, üniversite öğrencilerine katkılarından dolayı teşekkür etti.

http://beyazgazete.com/video/webtv/yasam-11/universiteliler-koydeki-ogrencilerin-gunesi-oldu-corum-512491.html

Category

🗞
Haberler

Önerilen