• 6 yıl önce
"Çelik bilekli" kadınlar - ESKİŞEHİR - Kadın sporcularının antrenmanlarından detaylar - Nurhan Üstünkaya'nın röportajı - Seval Durmuş'un röportajı - Ümran Keser'in röportajı"Çelik bilekli" kadınlar - Türkiye Bilek Güreşi Milli Takımı'nın Eskişehir li kadın sporcuları Nurhan Üstünkaya, Seval Durmuş ve Ümran Keser, katıldıkları Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında elde ettikleri başarılarla göz dolduruyor - Üstünkaya:"Bu sporu çok seviyorum. Salonun hem annesi hem ablasıyım. Allah bana sağlık verdiği müddetçe bilek güreşini bırakmayı düşünmüyorum" - Durmuş:"Bir kadın olarak iyi ki bilek güreşine başlamışım. Kadınların bilek güreşi yapmasını tavsiye ediyorum" - Keser:"Yurt dışındaki şampiyonalarda Türk bayrağını dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı okutmak çok keyif verici. Biz sadece bu hissi tatmak için antrenmanlar yapıyoruz"ESKİŞEHİR (AA) - DENİZ AÇIK - Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Kulübünün milli sporcuları Nurhan Üstünkaya, Seval Durmuş ve Ümran Keser, bilek güreşinde katıldıkları Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında elde ettikleri başarılarla Türk bayrağını dalgalandırıp, İstiklal Marşı'nı okutuyor.Evli ve iki çocuk sahibi 44 yaşındaki Nurhan Üstünkaya, ev hanımıyken eşi Kaya Üstünkaya'nın teşvikiyle 4 yıl önce bilek güreşine başladı.
Spora başladığı günden bu yana katıldığı Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında madalyalar kazanan Üstünkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıl önce ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olduğunu ve aynı yıl Dünya Şampiyonası'nda da gümüş madalya kazandığını kaydetti.
Bu aralarda sıkı antrenmanlar yaptığını ifade eden Üstünkaya, şöyle konuştu:"2015 yılında 15 senedir hiç yenilmeyen bir bilek güreşçisi kadını yenmek için çalışmalara başladım. 15 yıldır bileği bükülmeyen Camila'yı yenerek Avrupa şampiyonu oldum. Türk bayrağının gönderde dalgalanması inanılmaz bir duyguydu. Geçen yıl Polonya'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda dördüncü oldum. Ancak rakibimin dirseğinin kalktığını hakemler görmezden geldi. Bu bana çok büyük bir acı oldu. Hakemler o hatayı görse finalde yarışacaktım. Madalya alamadığım için çok üzüldüm. Bu sporu çok seviyorum. Salonun hem annesi hem ablasıyım. Allah bana sağlık verdiği müddetçe bilek güreşini bırakmayı düşünmüyorum." - Durmuş: "Bilek güreşi bir erkek sporu gibi görünüyor"Bilek güreşine dayısı Musa Yüce ve tarih öğretmeni Atilla Korkmaz'ın cesaretlendirmesiyle 2001 yılında başlayan evli ve bir çocuk annesi 32 yaşındaki Seval Durmuş da spor yaşantısına çok sayıda başarı kazandı.Durmuş, ilk kez 2003 yılında katıldığı Avrupa Şampiyonası'nda ikincilik ve üçüncülük elde ettiğini belirterek, aynı yıl dünya şampiyonu olduğunu vurguladı.Bugüne kadar birçok kez katıldığı Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında dereceler elde ettiğini anlatan Durmuş, "Geçen yıl Macaristan'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda derece alamadım ancak bu yıl yapılacak şampiyonada madalya kazanmak için çalışıyorum. Bilek güreşi bir erkek sporu gibi görünüyor. Aslında böyle olmadığını görüyoruz. Bir kadın olarak iyi ki bilek güreşine başlamışım. Kadınların bilek güreşi yapmasını tavsiye ediyorum." diye konuştu.
- Keser: "Kadınlara tavsiye edilebilecek spor dalı"Babasının tavsiyesiyle 9 yıl önce tanıştığı bilek güreşinde üç dünya, iki Avrupa şampiyonluğu elde eden 21 yaşındaki Ümran Keser de şampiyonalara haftada 4 gün antrenman yaparak hazırlandığını kaydetti.
Şampiyonluklarının yanı sıra dünya üçüncülüğü ve Avrupa ikinciliği de bulunduğunu kaydeden Keser, şunları söyledi:"Günümüzde sporda kadın erkek ayrımı kalmadı. Çok iyi futbol oynayan, iyi güreşen kadınlarımız var. Bilek güreşi de kadınların rahatlıkla yapabileceği sporlardan biri. Kimsenin ön yargıyla yaklaşmaması gerekiyor. Kadınlara tavsiye edilebilecek bir spor. Başarılı olabilmek için çalışmak gerekiyor. Yurt dışındaki şampiyonalarda Türk bayrağını dalgalandırıp, İstiklal Marşımızı okutmak çok keyif verici. Biz sadece bu hissi tatmak için antrenmanlar yapıyoruz."

http://beyazgazete.com/video/webtv/spor-4/celik-bilekli-kadinlar-eskisehir-505183.html

Category

🗞
Haberler

Önerilen