• 8 yıl önce


: - Balıkesir li kadın girişimci Yıldız Ünal Özmumcu - Annesine en büyük desteği veren İrem Özmumcu ile ropörtaj - Çikolata yapımından görüntüler - Müşterilerden görüntüler - Kafeden görüntüler - Müşterilerden Meryem Şahan ile röportaj - Kadın girişimci Özmumcu, İstanbul'da aldığı eğitimin ardından Balıkesir 'de açtığı çikolata kafeyle iş yeri sahibi oldu - Belçika'dan getirdiği çikolatayı çeşitli şekillerde işlediği kafede 4 kadına istihdam sağlayan Özmumcu, yeni yıl öncesi gelen çam ağacı ve kalp şeklindeki siparişler dolayısıyla yoğunluk yaşıyorBALIKESİR (AA) - SEYHAN KIRICI - Balıkesir li kadın girişimci Yıldız Ünal Özmumcu (43), çikolataya olan tutkusunu İstanbul'da aldığı eğitimle mesleğe dönüştürdü.Kızının üniversiteyi kazanmasıyla İstanbul'da bir süre ikamet eden ve bu süre zarfında bazı şeflerden çikolata yapımını, işlemeyi öğrenen 43 yaşındaki Özmumcu, iş yeri açmak için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığından (KOSGEB) girişimcilik eğitimi aldı.Yenildiğinde mutluluk hormonunu harekete geçirdiği bilinen çikolataya küçük yaşlardan itibaren duyduğu tutkuyu mesleğe dönüştüren Özmumcu, Balıkesir 'in ilk çikolata kafesini açtı.Özmumcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı büyük şehirlerde yaygı olan çikolata kültürünün Balıkesir 'de olmadığını, kente yatırım fikrinin bu noktada başladığını söyledi.

Çikolata konusunda İstanbul'da bir akademide 2 yıl eğitim aldığını vurgulayan Özmumcu, "Bu işi gerçekten yapan çikolatada ün sahibi şeflerden, iş yeri açmak için de KOSGEB'ten eğitim aldım. Çikolata bizim için bir aşktı, tutkuydu. Çikolata aşkı beni meslek sahibi yaptı. Ben çikolatacıların önünde küçükken çok sıra bekledim. Balıkesir 'de hiç yoktu. Güzel bir ortam yaptık, bir yıllığız ve çok güzel geri dönüşler alıyoruz." dedi.
Menüyü ve tatlıları oluştururken de "aşk"tan yola çıktıklarını aktaran Özmumcu, "Tatlılarımızı Romeo ve Jüliet olarak adlandırdık. Verona diye yaz tatlımız var onda Romeo ve Jüliet'in buluştuğu şehrin adından esinlendik. 30'a yakın çikolata çeşidimiz bulunuyor. Kendi tariflerimiz var, onları oluşturuyorum ayrıca. Sıcak çikolata servisimiz oluyor. Hizmetin adı çikolata bu kafede." diye konuştu.
- Yılbaşı yoğunluğuYeni yıl öncesinde hareketliliğin artığını belirten Özmumcu, yılbaşına özel siparişler aldığını söyledi.

Özmumcu, 30 çeşit çikolata imal ettiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:"Bugünlerde çam ağacı ve kalp şeklindeki çikolata talepleri geliyor, onlarla ilgileniyoruz. En çok tercih edilen hurmalı çikolatamız var. Portakal bitter, kestaneli çikolatamız bulunuyor. Kalp ve melek şeklindeki çikolatalarımızı kız istemede de götürüyorlar. Bu yıl ocak ayında hizmete girdi kafemiz. Yıllık 2 ton çikolata satışı gerçekleştirdik. İşletmede 4 kadına daha istihdam sağladım. 5 kadın, kafeye gelenlere hizmet sunuyoruz, çikolata yapıyoruz, şekillendiriyoruz, talepleri karşılıyoruz."Çikolata kafenin 150 bin lira mal olduğunu ifade eden Özmumcu, çikolatayı Belçika'dan getirttiğini ve iş yerinde işleyip, farklılaştırdığını söyledi.

Özmumcu, çikolatanın 35 derecede erimeye başladığını anlatarak, ürünü 40 - 50 derece arasında bir sıcaklığa getirdiklerinde işleyebildiklerini aktardı.Annesine en büyük desteği veren İrem Özmumcu ise "Ben üniversiteyi kazanınca annem destek için İstanbul'a geldi. Orada çikolata kursuna gitmeye karar verdi. Ben bunu duyunca çok sevindim çünkü ben senelerce çikolatacıların önünde sıra bekledim. O bugüne kadar hep bana destek oldu şimdi ben de burada ona destek oluyorum. Çok güzel bir ortam oluşturduk." dedi.
Müşterilerden Meryem Şahan da "Biz kadınlar olarak zaten çikolatayı çok severiz. Burasının açılması iyi oldu. Ben çikolata içinden Romeo'yu tercih ediyorum. Mekan da çok güzel burada rahat ediyoruz." ifadelerini kullandı.

http://beyazgazete.com/video/webtv/guncel-1/cikolata-tutkusu-meslek-sahibi-yapti-balikesir-471583.html

Category

🗞
Haberler

Önerilen