• 8 years ago
Baba kurt, yemek için olduğu yerden uzaklaştı ve o sırada kuyruklu bir hayvanı gördü. Kuyruklu hayvan, hemencecik baba kurdu öven kelimeler kullanmaya, iltifatlar yağdırmaya başladı.

“Ey kurtların başı, sana avlarında keskin dişler dilerim. Senden tek istediğim aç olanları da unutmamandır.”

Baba kurt bunun üzerine: “Öyle ise içeri gel.” dedi.

Baba kurt kaplanın sesini duydu. Direkt oraya yöneldi. O Sherekkan’dı. Orada bebek vardı. Bebeği yiyecekti. Hemen bebeğin yanına gitti ve bebeği kaçırdı. Sherekhan onu görememişti bile.

Bebeğin bir ailesi yoktu. Anne kurt: “O bizimle kalsın, onu büyütürüz. Yoksa Sherekhan onu hemencecik yer. Okula göndeririz. Bebeğin adı Mogli idi. Okula yazdırdılar.

Yıllar geçti ve Mogli büyüdü. Beogherg ile tanıştı. Anneler yolculuktaydı. Çaylakla mesaj gönderdiler.

“Yolcular, yola çıktıkları gece bir at buldular. Mogli rahat bir nefes alarak çok iyi haber olarak düşündü bu durumu.

Ve Booghere, Beleo ile yollarına devam ettiler.

Joseph Rudyard Kipling (d. 30 Aralık 1865, Bombay, Hindistan – ö.17 Ocak 1936, Londra), İngiliz şair, roman ve hikâye yazarı.

Altı yaşına geldiği zaman, Hindistan’ın ikliminin İngiliz çocuklarının sağlığına iyi gelmeyeceğini düşünen anne ve babası onu İngiltere’de yaşayan bir ailenin yanına gönderdi.

Küçük Kipling'in bu ailenin yanında geçirdiği altı yıl, bedensel ve zihinsel baskılarla doluydu. Sonunda gerçek anne ve babası onu bu eziyetli yaşamdan kurtarıp, Devon'daki bir yatılı okula gönderdi.

İlk tahsilini İngiltere'de yaptıktan sonra Hindistan'a döndü. Lahor'da gazeteciliğe başlayıp, genç yaşta yazıları ile kendini kabul ettirdi. 1889'da İngiltere'ye dönüp Londra'ya yerleşti. İngiliz dilini ustalıkla kullanması, Hindistan'daki hayatı yazılarında konu alması, romantizmle, realizmi birleştirmeyi başarması ona 1907 yılındaki Nobel Edebiyat Ödülünü kazandırdı. İki kez şövalyelik ödülüne layık görüldüğü halde kabul etmedi.

Kipling çocuklar için birçok kitap yazdı. Tüm yazılarında hayata ve insanlara duyduğu bağlılık ve hayranlığı hissettirmeyi bildi. Yarattığı tiplemeler ve öyküler sayesinde, insan yaşamının en derin öğelerini bir portre gibi betimlemeyi başardı.

'Cengel Kitabı' ilk kez 1894 yılında yayımlandı. Bir yıl sonra da öykünün devamı geldi. Bu kitaplar Maugli'nin tiplemesini ve maceralarını günümüze değin en güzel şekilde taşıyan örnekler olarak kabul edilir.

Fil Tomai, Ayı Balo, Kara Panter Bagera, Kaplan Sirhan ve Hint Faresi Riki-Tiki-Tavi unutulmaz tiplemelerinden birkaçıdır.

Category

👻
Kids

Recommended