• 8 yıl önce
Kaygı az miktarda ise kişi uzerinde motivasyon ve performansı arttırıcı etki gösterir. Ama kaygı istenen düzeyin üzerine çıktığında kişinin dikkat, öğrenme, bellek fonksiyonlarını olumsuz etkiler ve başarıyı ve motivasyonu düşürür. Sınav stresinin artmasıyla birlikte olumsuz düşünceler öğrencinin zihnini kaplamaya başlar.

Stres ve kaygı durumda vücutta birtakım hormonal değişiklikler meydana gelmektedir. Bunun sonucu olarak kaygı ve stresin derecesine göre kişide sınavdan günler öncesinde bile kendisini göstermeye başlayan huzursuzluk, sinirlilik, konsantrasyon güçlüğü, uykusuzluk, karın ağrısı, bulantı, kusma, baş dönmesi, titreme, çarpıntı, terleme gibi belirtiler ortaya çıkar. Sınav yaklaştıkça, sınav stresi belirtileri, daha çok artar ve sıkıntının şiddetine göre kimi zaman öğrencinin sınavı terk etmesine, hatta sınava giremeyecek duruma gelmesine neden olur. Sonuç olarak akademik olarak çok başarılı olabilecek bir öğrencinin başarısızlığına sebep olabilir.

Uzm. Dr. Gökçe Küçükyazıcı
Çocuk ve Genç Psikiyatristi
Adres: Barboros Mah. Atatürk Cad. Ihlamur Sok. Ağaoğlu My Prestige Ofis Binası D:31 - 32 Batı Ataşehir/ İstanbul/ Türkiye
Telefon: +90 216 688 14 74
web: http://www.cocukvegenc.com
facebook.com/gokcekucukyazici
twitter.com/Cocukvegenc

Önerilen