Eurovision Song Contest 2000 (Full Show) PART 1

  • 9 years ago
All Rights: EBU / SVT / GREEK STATE TV NERIT (Former ERT) / Greek Commentary by Dafni Bokota

Eurovision Song Contest 2000

Χώρος διεξαγωγής: Globen Arena
Πόλη : Στοκχόλμη
Ημερομηνία : Σάββατο 13 Μαίου
Συμμετοχές : 24
Νέες χώρες: -
Nικήτρια χώρα: Δανία
Παρουσιστές : Kattis Ahlstorm & Anders Lundin
Σκηνοθέτες : Marius Bratten, John Nordling, Johan Soderberg
Αρχιμαέστρος : -
Ορχήστρα : -
Διάλειμμα : Μουσικοί δρόμου από τη Στοκχόλμη.

Ο 45ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision διοργανώθηκε στη Στοκχόλμη. Ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε στο εντυπωσιακό στάδιο σε σχήμα ημισφαιρίου, Globen, των 13,000 θέσεων. Το SVT έκανε καταπληκτική δουλειά στη διοργάνωση του διαγωνισμού, θέτοντας νέα στάνταρ στην παραγωγή του. Οι παρουσιαστές Kattis Ahlstrom και Anders Lundin παρουσίασαν σχεδόν αποκλειστικά στα αγγλικά την μεγάλη βραδιά παρ’όλο που η εισαγωγή τους μίλησαν σε όλες τις γλώσσες των συμμετέχουσων χωρών. Στα ελληνικά είπαν : “ …το μεγαλύτερο στρογγυλό κτίριο του κόσμου…” αναφερόμενοι στο Globen.

Σημαντικές αλλαγές δεν έγιναν. Η Ελλάδα που δεν συμμετείχε την προηγούμενη χρονιά λόγω αποκλεισμού, είχε το δικαίωμα της συμμετοχής στη Eurovision 2000. Παρόλα αυτά, δεν πήρε μέρος, και επισήμως δηλώθηκε πως αυτό έγινε για οικονομικούς λόγους.

Για πρώτη φορά η EBU επιμελήθηκε της κυκλοφορίας ενός CD που περιείχε όλες τις συμμετοχές. Επίσης για πρώτη φορά ο διαγωνισμός μεταδόθηκε σε όλον τον κόσμο μέσω διαδικτύου.
Μεγάλο φαβορί του διαγωνισμού ήταν η Alsou, που τραγουδούσε το “Solo” για τη Ρωσία. Παρόλα αυτά, από την αρχή της ψηφοφορίας, προς έκπληξη όλων, η Δανία βρέθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος, αφήνοντας τελικά τη Ρωσία στη 2η θέση. Οι αδερφοί Olsen πέτυχαν για τη Δανία τη δεύτερη νίκης της, 27 χρόνια μετά την πρώτη, στο Λονδίνο.

Τελικός του τεσσαρακοστού πέμπτου διαγωνισμού της ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ 2000, στην ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ της ΣΟΥΗΔΙΑΣ. Στον τελικό που λαμβάνει χώρα στο Θέατρο GLOBE ARENA συμμετέχουν είκοσι τέσσερις χώρες. Η ΔΑΦΝΗ ΜΠΟΚΟΤΑ στην ελληνική παρουσίαση και περιγραφή. Παρουσιαστές της βραδιάς για την Σουηδική τηλεόραση, η ΚΑΤΤΙΣ ΑΛΣΤΡΟΜ (KATTIS AHLSTROM) και ο ΑΝΤΕΡΣ ΛΟΥΝΤΙΝ (ANDERS LUNDIN). Πρώτο στη σειρά εμφανίζεται το ΙΣΡΑΗΛ με το συγκρότημα PING PONG και το τραγούδι SA ME AKH. Επόμενη στη σειρά η ΟΛΛΑΝΔΙΑ με την ΛΙΝΤΑ (LINDA) και το τραγούδι NO GOODBYES. Τρίτο το ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, με την ΝΙΚΙ ΦΡΕΝΤΣ (NICKI FRENCH) και το τραγούδι DON T PLAY THAT SONG AGAIN. Τέταρτη η συμμετοχή της ΕΣΘΟΝΙΑΣ με την ΙΝΕΣ (INES) και το τραγούδι ONCE IN A LIFETIME. Πέμπτη η ΓΑΛΛΙΑ, με την ΣΟΦΙΑ ΜΕΣΤΑΡΙ (SOFIA MESTARI) και το τραγούδι ON AURA LE CIEL. Κατόπιν η ΡΟΥΜΑΝΙΑ, με το συγκρότημα TAXI και το τραγούδι LUNA. Έβδομη η ΜΑΛΤΑ, με την ΚΛΑΟΥΝΤΕΤΕ ΠΑΤΣΕ (CLAUDETTE PACE) και το τραγούδι DESIRE. Όγδοη η ΝΟΡΒΗΓΙΑ, με το συγκρότημα CHARMED και το τραγούδι MY HEART GOES BOOM. Έννατη η συμμετοχή της ΡΩΣΙΑΣ, με την ΑΛΣΟΥ (ALSOU) και το τραγούδι SOLO. Δέκατο το ΒΕΛΓΙΟ με την ΝΑΤΑΛΙ ΣΟΡΣ (NATHALIE SORCE) και το τραγούδι ENVIE DE VIVRE. Κατόπιν η ΚΥΠΡΟΣ, με το συγκρότημα VOICE και το τραγούδι NOMIZA. Δωδέκατη η ΙΣΛΑΝΔΙΑ, με το συγκρότημα AUGUST and TELMA και το τραγούδι TELL ME. Μετά η ΙΣΠΑΝΙΑ, με τον ΣΕΡΑΦΙΝ ΖΟΥΜΠΙΡΙ (SERAFIN ZUBIRI) και το τραγούδι COLGADO DE UN SUENO. Δέκατη τέταρτη η ΔΑΝΙΑ, με το συγκρότημα OLSEN BROTHERS και το τραγούδι FLY ON THE WINGS OF LOVE. Δέκατη πέμπτη η συμμετοχή της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, με τον ΣΤΕΦΑΝ ΡΑΑΜΠ (STEFAN RAAB) και το τραγούδι WADDE HADDE DUDDE DA?. Δέκατη έκτη η ΕΛΒΕΤΙΑ με την ΤΖΕΪΝ ΜΠΟΓΚΕΡΤ (JANE BOGAERT) και το τραγούδι LA VITA COS E. Κατόπιν η ΚΡΟΑΤΙΑ με τον ΓΚΟΡΑΝ ΚΑΡΑΝ (GORAN KARAN) και το τραγούδι KADA ZASPU ANDELI. Δέκατη όγδοη η ΣΟΥΗΔΙΑ, με τον ΡΟΓΚΕΡ ΠΟΝΤΑΡΕ (ROGER PONTARE) και το τραγούδι WHEN SPIRITS ARE CALLING MY NAME. Επόμενη η συμμετοχή των ΣΚΟΠΙΩΝ με το γυναικείο συγκρότημα XXL και το τραγούδι 100% TE LJUBAM. Εικοστή θέση η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ, με την ΝΙΝΑ ΕΣΤΡΟΜ (NINA ASTROM) και το τραγούδι A LITTLE BIT.

Recommended