Twitter yasağı düşünce özgürlüğü tartışmalarını alevlendirdi

  • 10 yıl önce
Türkiye’de Twitter‘ın ulaşıma kapatılmasının yankıları sürerken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘ün yasağı delerek kendi hesabından açıklama yapması gündeme damgasını vurdu.

Abdullah Gül, “durumun tasvip edilemez olduğunu belirterek, umarım bu yasak uzun sürmez” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın Bursa mitinginde yaptığı “Twitter, mvitter kökünü kazıyacağız” açıklamasından sadece saatler sonra sitenin yasaklanması ise ülkedeki düşünce özgürlüğü tartışmalarını tekrar alevlendirdi.

Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof.Dr. Mehmet Sağnak yazılı ve görsel basında sansür olduğunu belirterek, “Bir çok şeyi sosyal medya sayesinde öğrendiğimiz bir gerçek. Haberi görmemek demek aslında sansürlemek demek. Bu sansürü sosyal medya sayesinde ortadan kaldırabiliyoruz. O yüzden de zaten sosyal medyaya olan tepkiler büyüyor.” dedi

Ülkede bir çok kesim yasağın gerekçesi olarak sosyal platformdan yayılan hükümetle ilgili yolsuzluk iddialarını gösteriyor.

Sokaktaki gençler ise günümüz teknolojisinde bu tarz kısıtlamaların bir işe yaramayacağı görüşünde:

“21. Yüzyıl’da tarih tekerrürden ibaret çünkü zamanında yine bu topraklarda matbaa yasaklandı. Ve bu yasakçı zihniyetle bazı şeylerin üzerini örtebilirlerdi ama artık böyle bir şey mümkün değil. İnternet hiçbir şekilde yasaklanamaz. Yasaklansa bile türlü türlü yollardan yine girilir.”

“Twitter kullanıyorum ve bence yasaklanması çok gereksiz bir şey. Sonuçta özgürlüğümüz var bizim ve bu özgürlüğümüzü hiç kimse elimizden alamaz. Çok saçma olduğunu düşünüyorum.”

euronews İstanbul Temsilcisi Bora BAyraktar bildiriyor:

“Erişimin engellenmesinden kısa bir süre sonra Twitter yasağı fiilen delindi ve yasak anlamsız hale geldi. Ancak karar Türkiye’de ifade özgürlüğünün yasaklanması konusundaki endişeleri arttırmış oldu.”

Category

🗞
News

Önerilen