Ziraat Mühendislerinin Çalışma Alanları ve İş İmkanları

  • 11 yıl önce
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü 3. sınıf öğrencisi Sami Akan tarafından Ziraat Fakültesi öğrencilerine "Ziraat Mühendislerinin Çalışma Alanları ve İş İmkânları" adlı seminer verildi. Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen seminere Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kağan Kökten, Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erkan Boydak, fakülte öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Ziraat Mühendisliğinin iş imkânlarının anlatıldığı seminerde Ziraat Mühendislerinin iş bulma imkânlarının çok geniş olduğu fakat bu mühendislik dalının yeterince tanıtılmadığına vurgu yapıldı.

"Ziraat Mühendisi 3 bin lirayı aşkın maaş alıyor"

Ziraat Mühendislerinin atanması konusunda adayların çok düşük KPSS puanlarıyla atanabileceğini ifade eden Sami Akan, Ziraat Mühendislerinin aldıkları maaşlarla ilgili istatistiksel veriler sunarak, "Yirmi yıllık bir Ziraat Mühendisi, arazi tazminatları ve seyyar görevler hariç 3 bin 708 lira maaş alırken yirmi yıllık bir öğretmen ise ek dersler hariç 2 bin 611 lira maaş alıyor" dedi.

"Dershaneler gereken önemi vermiyor"

Ziraat Mühendisliğinin çalışma alanlarının çok fazla olduğunu fakat sınava hazırlanan öğrencilerin bu konuda dershaneler tarafından yeterli derecede bilgilendirilmediğine dikkat çeken Akan, "Birçok dershane kazandı listelerini asarken Ziraat Fakültelerini kazananları listenin ya en sonuna eklerler ya da hiç eklemezler. Bundan dolayı da Ziraat Mühendisliği unvanını topluma farklı lanse ediyorlar" ifadelerini kullandı.

"Ziraat Mühendisi iş bulmaz diye bir şey yok"

Sami Akan'ın konuşmasının ardından bir konuşma yapan Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erkan Boydak Ziraat Mühendisi adayı öğrencilere seslenerek, "Semineri veren arkadaşımız Ziraat Mühendislerinin çalışma alanları konusunda onlarca örnek verdi. Yeter ki biz kendimizi dolduralım, yetiştirelim. Muhakkak bir yerde iş buluruz. Ziraat Mühendisleri iş bulmaz diye bir şey yok" dedi.

"Asistan bulamıyoruz"

Öğrencilere hitaben "Kendinizi geliştirirseniz iş imkânınız çok fazla" diyen Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kağan Kökten, "Beni birçok yerden aradılar, asistan arıyorlar var mı tanıdığınız diye soruyorlar ama hiç kimseyi öneremiyoruz. O yüzden kendinizi geliştirin, biran önce mezun olun. Ziraat Mühendislerinin iş sahası oldukça geniş" şeklinde konuştu.

Seminer, öğrencilerin sorularına verilen cevapların ardından yapılan tatlı ikramıyla sona erdi.